Monday 16 January 2012

getras

ar šo visa mana adīšanas mānija šogad/pagājšgad nogalē sākās (2 dāvanā, vienas sev)!


sīkāks apraxts šīm (jo apraxtu jau biju uzraxtījusi draudzenei), bet, nu, getras jau ir tāpati šalle tikai uz apaļajām adatām :D


te raxtiņš (visām trim raxtiņš ir ņemts no šīs lapas).
šis nerullējas un apakšdaļā nevajag ne sviķeli, ne ko. katra otrā rindiņa, adot pa apli – 1 kreiliskais, 2 labiskie, 1 kreiliskais, 2 labiskie utt. (attiecīgi, kur raxta daļā bija kreiliskais, tur pa virsu uzada vienu kreilisko, kur apmetums un saadījums, tur labiskie).
ik pa vienu mustura augstumu (8 rindiņām) mainam krāsu, kādu vēlamies (ja vēlamies).

augšā nobeigumā sviķelis (parēķinam valdziņus, lai dalās ar 4, ja ada 2+2 sviķeli, ja nedalās, kādus saada kopā, kamēr dalās) + aptuveni pa vidu izvēlētajam sviķeļa joslas platumam izada caurumiņus (apmetums+2saadīti, ik pa periodam). jārēķina, cik caurumiņus vajag (pāra skaitu), kā attiecīgi dalīt valdziņu skaitu (2 caurumiņam + X pa vidu, lai visiem atstarpes sanāk vienādas). man sanāca viens caurumiņš pa maz un izdomāju, ka striķim var arī beigās abus galus pa vienu izvilk, jo tik pat jams sasienas.

striķītis adīts (jā, pēc pirmajām sapratu, ka striķītis ir reāla manta, jo, lai arī cik šauri augšiņu ada (pēc raxtiņa saadot kādus valdziņus), getras tomēr šļūk nost no kājas, striķītis atrisina šļukšanas problēmu, un lieliski darbojas vēl kā dekoratīvs elements).

ja nu kāda vēl nemāk bumbulīšus – te. manējie gan ir tīti ap riņķīšiem tik daudz, kamēr adata knapi iedurama pa vidu. :)

tā kā esmu getru pro :D (manā kontā veseli 3 gab), tad ieteiktu adīt šaurākas, nekā sākumā liekas pēc paraudziņa (jo adījums ir staipīgs un, ja vēlas pieguļošu kājai, tad tas ļoti jāņem vērā). es pirmās vienu veselu dabūju pāradīt, sanāca, ka pat pa 10 valdziņiem mazāk vajag, nekā rēķinot pēc paraudziņa. uz tādas vidēji biezas dzijas metu 42 valdziņus (augums 170cm, slaidas, bet ne kārnas kājas!). visām trim pie dažādiem raxtiņiem šāds platums sanāca ideāls ap kāju.

2as izskatās šaurākas un garākas, jo raxtiņš savelkošāks, kad uzvelk uz kājas, garumā visas vienādas sanāk.

No comments:

Post a Comment