Friday 28 July 2017

DIY slime (garais ieraksts)

nav nekā vienkāršāka, kā ar 4 meitenēm, samaisot 2-3 sastāvdaļas kopā, uzčinīt kaut ko foršu. tā man likās sākumā. turpinājumā brīdināšu – nekad neticiet viegliem youtube vai inatagram DIY. nekad.
tā kā pirmais mēģinājums mums beidzās ar pilnu podu rozā putām (jā, žēl, ka ķeskājoties ar meitenēm pa podu, nevarēju nofočēt), tad nācās likt lietā prātu, ne tupu sekošanu norādēm. un domāju, kādam varbūt noderēs.😜
taisām puņķus vai 'slime'.
sastāvdaļas:
1. jebkura 'bērnu friendly' šķidrā līme, visklasiskāk PVA
2. aktivizators – lielākajā daļā youtube video – lēcu skalošanas šķidrums (bet tas ir dārgs un ne visiem ir lēcas), 2. versija – šķidrais veļas mazg. līdzeklis.
3. soda
4*. bonusā – skūšanās putas, krāsa (akrila vai pārtikas), spīdumi, želejas bumbiņas u.c.
visdrošākā versija (neklausoties youtube, kur sanāk visiem):
1. ielej līmi

2. piepilina nedaudz mazg. līdzekli

3. maisa
ja līme nevelkas kopā, pielej vēl mazg. līdzekli, bet to teorētiski daudz nevajag.


4. procesā var piepūst putas, dos pufīgumu un apjomu, bet (atkal, neskatoties uz youtube) to labāk darīt, kad masa jau raujas kopā un uzmanīgi pa bišķiņam, daudz nevajadzēs (youtube melo!!)
5. kad jau masa ņemama rokās, bet it kā vēl pa žļurgainu, paber pa šķipsniņai sodas, tā padara mazāk staipīgu, kas sākumā nepieciešams. (vislabāk visu pievienot pa bišķiņam, visu laiku mīcot, labākai kontrolei.)

6. kad masa gatava un nelīp pie rokām, objektiem (lips, bet neatstājot atliekas), var bērt klāt dajebko. BET rēķinieties, ka tas dajebkas nedaudz vienmēr paliks pie rokām (es pie spīdumiem visos pakšos jau sen esmu pieradusi).

secinājumi – gan jau ka labāk būtu ar to lēcu šķidrumu, jo mēs visu laiku esam nedaudz ziepjainas. un vēl – līmes atšķiras, ticu, ka youtube ar labāku vai citu līmi sanāk arī tas viss vienkāršāk, pa taisno berot klāt sodu līmē (kā rezultātā mums visa līme sadalījās krikumiņos).
😇

2 comments:

  1. es ar vairs neticu tiem vieglajiem īzī pīzī video :D
    forši puņķi sanākuši. ;)

    ReplyDelete