Sunday 13 July 2014

karaliskais sabdži

tā to dēvē Krišņu ēdnīcā Rāma. izrādās, mājās pagatavojams vieglāk par vieglu!

sienam sieru:
3 l piena uzkarsē, bet neuzvāra /
pievieno 1 l kefīra, nemaisa un turpina karsēt, līdz savelk virspusē biezu kārtu /
nokāš marlē un satītu tur zem spiediena, min 1h.
mājas siers gatavs!
3 lielus tomātus noblanšē un pacep /
pievieno kubiņos sagriezto mājas sieru un pacep /
pievieno pāris karotes skābā krējuma, garšvielas un pasautē. /
garšvielas pēc gaumes (es iztieku ar sāli, dillēm, baziliku).

ja gribas mērcīgāku, var pievienot arī nokāsto šķidrumu (es īsti nezinu, kas tas skaitās, plikas sūkalas gluži nav, reizēm pēc tā paša piena vien garšo).

lieto kā veģetāro mērci vai tāpat.
es nekad nebūtu domājusi, ka mājas siera pagatavošana ir tik vienkāršs process.
[recepti man izstāstīja kolēģe Nina Elektrichka, visas ovācijas viņai!]

No comments:

Post a Comment