Monday 23 September 2024

ādas jaunā līmenī

laiks skrien, interešu daudz, bet beidzot saņēmos iegādāties dažus nepieciešamos rīkus, lai to ādu varētu arī sašūt (skat. intereses aizsākšanos pirms 4 gadiem). patiesībā dzīve piespieda – pulkstenim bija nepieciešama jauna siksniņa. konstrukcija skaidra (pielabota esošā nokalpojusī), pat nav nekas jākniedē (tas ir diezgan čakarīgi, ja nav stingras virsmas & spēka, bet aiz sienām ir kaimiņi), tik vien, kā jāsašuj.

izgriež virsējās ādas (manā gad. biezākās) piegrieztni, pielīmē apakšējo ādu uz apaļas virsmas, apgriež lieko, sit caurumus un šuj. te jau top pēdējā detaļa.

pirms ķēros klāt, vairākas stundas pavadītas youtube tips & tricks. vislabākais ādas rokas dūriena video šiet – jums nebūs nepieciešams nekas, kā vien caurumu izsitamās dakšiņas, diegs un 2 adatas. jāņem vērā, ka viss, kas ies ap roku (kāju), ja tiek līmēts* & šūts no 2 ādām kopā, jāsalīmē uz apaļas virsmas (es izmantoju pudeli).
*ja paredzēts 2 ādas sašūt kopā, tās vispirms salīmē ar balto auduma/PVA līmi, precīzai strādāšanai.

ļoti iepatikās. top arī lācītis meitai.

tā kā formas ir sarežģītas un izmērs ļoti mazs, iztiku bez maliņu salīmēšanas, pirms šūšanas.

pa labi redzamas šūšanas caurumiņu dakšas (nezinu nosaukumu), izliektai formai tikai ar 1-2 varēju "apiet" apkārt, bet komplektā ir arī ar 4 un 6 asmeņiem.
un kā nu bez klasiskā karšu maciņa? arī tanī roka bija jāiemēģina. tas ir viens no vieglākajiem objektiem, ko šūt! eksperimentēju ar dizainu un dažādiem ādas biezumiem (bāzei iesaku ņemt biezāku, bet kabatiņām pietiek ar plānāku, ja tā ir īstā āda, neplīsīs, bet labi padosies un pielāgosies vairākām kartēm).
patiesībā, šie ir labākais, ar ko sākt – sīkas kļūdas nebūs tik pamanāmas un ļoti praktiska lietiņa. var izvēlēties vienkāršu konstrukciju ar nepieciešamām tikai 2 vīlēm malās u.c., just google it!